ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Održavanje i čišćenje laminata

Podovi od laminata zahtjevaju puno manji napor prilikom održavanja od drvenih podova. Zbog glatke površine na laminatu se ne zadržava prašina i druga nečistoća. Za razliku od prirodnog drva, podove od laminata ne morate polirati voskom ili uljem već je dovoljno laminatni pod očistiti usisivačem za prašinu ili suhom krpom.

Važno je laminat održavati čistim jer prašina, pijesak i prljavština s vremenom mogu oštetiti dekorativnu površinu. Zbog toga je dobro u područjima koja se češće prljaju postaviti otirače kako biste izbjegli stvaranje tvrdokorne prljavštine.

Da bi parket ili laminat ostao lijep, sjajan, i očuvan potrebno je slijediti nekoliko pravila: ne čistite parket vodom! ? Voda se može zadržati na parketu i trajno oštetiti lak i drvo. Ako morate odstraniti kakvu mrlju ili ostatke hrane ili nečeg sličnog, koristite mekanu vlažnu krpu.


Ako se parket ili laminat nalazi u blizini vode postavite na njega kakvu zaštitnu podlogu. Redovito održavajte parket sredstvima za čišćenje parketa koja im daju svježinu i sjaj. Kada se nakon određenog vremena (nekoliko godina) unatoč čišćenju parket ne sjaji, ponovo ga prelakirajte.

Nema komentara:

Objavi komentar