utorak, 7. travnja 2015.

Kako možete iskoristiti staru četkicu za zube

Jeste li znali da četkicu za zube, osim za četkanju zubi, možete koristiti i na mnoge druge načine. Iskorištenu četkicu za zube za daljnje korištenje pripremite tako da je operete u mašini za suđe ili ubacite na par minuta u proključalu vodu kako bi se dezinficirala.

-        -   Kod nanošenja suhog šampona

Primjena šampona za suho pranje odlična je u onim situacijama kada nemamo vremena, a i bolja je solucija od svakodnevnog pranja kose. Naime, prečestim pranjem možemo naštetiti kosi pa su stvoreni  šamponi za suho pranje koji u trenu sakupljaju višak masnoće s tjemena. Četkica za zube može vam biti od velike pomoći kod nanošenja suhog šampona jer ćete pomoću nje moći aplicirati onu količinu koja vam je potrebna i ravnomjerno je rasporediti po vlasištu.

-         -  Očistite povrće

Kora korjenastog povrća potpuno je jestiva i vrlo hranjiva, ali većina je ne jede jer je prljava. Tu uskače četkica za zube koja vrlo temeljito može očistiti koru. Povrće, naprimjer krompir, prvo namočite u lonac u koji ste stavili toplu vodu i šoljicu sode bikarbone i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
To će ukloniti ostatke pesticida i nešto prljavštine. Zatim pomoću četkice izribajte krompir dok ne bude potpuno čist. Četkica za zube odlična je i za skidanje niti s kukuruza.

-       -   Prilikom manikure

Postoje dva načina kako možete koristiti četkicu za zube kad si radite manikuru. Prvi način je da iskoristite četkicu kako bi s nokta i ispod nokta uklonili svu prljavštinu prije nanošenja laka za nokte. Drugi način se odnosi na korištenje četkice kao alata za uklanjanje kožice oko noktiju.

-        -  Obojite korijen kose i napravite pramenove

Bojenje kose kod kuće nerijetko je naporno, ali četkica za zube može vam olakšati nanošenje boje na korijen. Njom također možete izvući i pramenove.

-        -   Očistite ventile

Čišćenje otvora za ventilaciju, naročito u automobilu, može biti težak posao. Četkica za zube doseći će ta uska mjesta, a nećete morati ni skidati poklopac ventilacijskog otvora. Također je odličan alat za čišćenje tostera kojeg je također teško očistiti. Samo pazite da ga prije isključite iz struje.

-      -    Očistite nakit

Uz pomoć četkice za zube i malo sredstva za čišćenje kućanstva vaše prstenje ponovno će zablistati i izgledati kao novo.

-        -  Nakon depilacije


Mnoge žene imaju problema s uraslim dlačicama nakon depilacije, a nekima ne pomaže čak ni piling kože. Ako imate takvih problema, nanesite malo pilinga na četkicu za zube i pređite preko uraslih dlačica. To bi trebalo riješiti problem.

Nema komentara:

Objavi komentar