utorak, 13. prosinca 2016.

Čišćenje pribora za čišćenje



Spadate među one koji svakodnevno posežu za sredstvima za čišćenje kako bi im kuća sjajila? Koliko često čistite pribor za čišćenje? Jeste li znali da redovitim održavanjem sredstava za čišćenje i sam proces čišćenja kuće ide lakše?

Metle i četke koje su napravljene od prirodne dlake su se pokazale kao najbolja sredstva za čišćenje. Očiste prostor ili predmet temeljito, ali čišćenje ovih sredstava je malo kompliciranije od onih napravljenih od plastičnih i najlonskih vlakana.

Prije prve upotrebe, tek kupljene metle ili četke koja sadrži prirodnu dlaku, uronite dlake u zasoljenu vodu kako bi se kasnije lakše čistile. Metle koje su stare i već korištene nakon nekog vremena isperite toplom sapunicom.

Ako su se dlake na priboru već stvrdnule postat će mekane ukoliko se urone u 1 litru vode u kojoj je otopljena stipsa. Kada se ne koriste metle i četke od prirodne dlake trebalo bi držati obješene sa drškom prema dolje, na taj način će dlaka zadržati svoju savitljivost.

Svima je poznato kako krpe i spužve koje se dugo koriste postanu izvor neželjenih bakterija i klica. Krpe za brisanje prašine svako malo operite na srednje visokoj temperaturi u perilici za rublje.

Krpe koje imaju mikrofibru perite u perilicama za rublje. Nakon nekoliko pranja u perilici, krpu osušite u sušilici za rublje kako bi se povratila mekoća vlaknima.

Krpe za pranje suđa nakon dužeg korištenja poprimaju neugodan miris. Preporučamo vam da tu i tamo preko noći krpu ostavite u vodi kojoj ste dodali nekoliko kapi octa ili limuna.


Peruške za uklanjanje prašine slobodno možemo oprati šamponom i osušiti ih fenom. One od mikrofibre lagano isperite u blagoj sapunici.

Nema komentara:

Objavi komentar