petak, 14. kolovoza 2015.

Kako iskoristiti talog od kafe

Sigurno je da mnogi od Vas svakodnevno prave domaću crnu kafu i da prilikom pranja posuđa stavljate se pred dilemu - šta sa talogom od kafe? Nudimo Vam nekoliko ideja da ovaj otpadni materijal pretvorite u nešto korisno.

1.UKLANJANJE MRLJA SA PREDMETA OD DRVETA

Mrlje sa drvenarije veoma jednostavno se uklanjaju tako što talog od kafe nanesete na gazu i zatim istrljate zaprljano mjesto. Poslije toga dovoljno je samo da čistom krpom uklonite talog i mrlje su nestale.

2.TALOGOM PROTIV INSEKATA

Protiv mrava i sličnih insekata možete da se izborite tako što ćete talog nanijeti na mjesta na kojima se oni nalaze. Iako je nama miris kafe veoma privlačan, na insekte svojim intenzivnim mirisom djeluje upravo suprotno.

3.PROTIV NEPRIJATNOG MIRISA IZ FRIŽIDERA

Ako se u Vašem frižideru neprestano osjeti neugodan miris, ovo ćete veoma jednostavno riješiti. Talog od kafe stavite u teglu ili sličnu staklenu posudu, koju ćete otvorenu ostaviti da stoji 24 sata. Ovo možete da držite i u sudoperu ili na nekom drugom mjestu na kojem Vam stoji kanta za smeće.

 4.PILING ZA TIJELO

Pomiješajte talog od kafe sa medom od čega ćete dobiti odličan piling za tijelo. Poslije nanošenja i ispiranja ovog pilinga, Vaša koža će biti glatka i sjajna. Pored toga što je dobar za ovakvu svrhu, ova smjesa odlična je u otklanjanju celulita.

 5.DOHRANA ZA CVIJEĆE


Talog od kafe koji ćete pomiješati sa vodom, biće odlična dohrana za cvijeće u saksiji, a veoma je korisno i u dohrani povrća poput mrkve, peršuna, i slično.

Nema komentara:

Objavi komentar