srijeda, 23. kolovoza 2017.

Kako se riješiti neugodnog mirisa iz kupatila?



Nedavno sam imala veliki problem sa jako ružnim mirisom koji je dolazio iz kupatila. Naime, čitava kuća mi je bas smrdila na neugodan miris iz odvoda u kupatilu. Kupila sam razna sredstva za čišćenje ali nijedno se nije pokazalo kao posebno efikasno. Pa sam onda malo proguglala i našla rjšenje za taj problem. Kao i obično soda bikarbona je bila ta koja je spasila situaciju, u kombinaciji sa bijelim ocatom.


Najučinkovitija kombinacija za uklanjanje neugodnih mirisa jest bijeli ocat i soda bikarbona. Osim što je novčano povoljnija varijanta, ova je otopina i ekološki prihvatljivija od mnogih industrijskih proizvoda za istu namjenu. Pripremite lijevak i otopinu koju ste napravili miješajući pola čaše sode bikarbone i čašu octa. Ulijte u odvod i pričekajte da pjena splasne. Zatim u odvod ulijte vruću vodu. Pričekajte pet minuta, a zatim ulije hladnu vodu da se dodatno ispere. Uz to što će pomoći u odštopavanju odvoda, ova otopina octa i sode uklonit će i neugodne mirise koji nastaju djelovanjem bakterija.


Neugodan miris iz perilice suđa

Ista kombinacija že vam pomoći u u uklanjanju neugodnog mirisa iz perilice za sudje. Uključite perilicu za suđe dok je prazna, koristeći dvije šalice vinskog octa umjesto deterdženta.




Photo credit: Pixabay.com

Nema komentara:

Objavi komentar