- Kako bi vam kruh, štrudla i pecivo ostali svježi do dolaska gostiju,
nakon pečenja ih umotajte u aluminijumsku foliju.
- Vratite sjaj omiljenom escajgu na sljedeći način: dno šerpe
prekrijte folijom, naspite vodu te dodajte dvije kašike soli. Escajg “uronite”
u ovu mješavinu i sačekajte tri minute. Izvadite, pričekajte da se osuši pa
izglancajte pamučnom krpom.
- Napravite “lopticu” od folije i njom izribajte šerpe, tave i
rešetke od roštilja.
- Očistite nakit tako što ćete dno šerpe prekriti folijom,
napuniti vodom i dodati prašak za veš. Potopite ga u vodu i ostavite pet
minuta. Nakon toga isperite i ostavite da se osuši. Vaš nakit će biti kao nov.
- Olakšajte peglanje tako što ćete dasku prekriti folijom.
Nakon toga stavite navlaku na dasku za peglanje. Na ovaj način ćete peglati
istovremeno obje strane i uštediti dragocjeno vrijeme.
Očistite peglu tako što ćete par puta preći preko
aluminijumske folije.
- Presavijte foliju par puta pa je isijecite makazama. Na ovaj
način ćete naoštriti i najtuplje makaze.
- Da biste zaštitili biljke od insekata, među njih ubacite
komadiće alu folije.
- Napravite improvizovani poklopac za šerpu tako što ćete
foliju staviti preko šerpe te stisnuti uz rubove.
- Omekšajte smeđi šećer tako što ćete komade zamotati u
foliju. Stavite pet minuta u rernu zagrijanu na 150 stepeni. Šećer će se
vratiti u prvobitno stanje i možete ga koristiti za kafu kao i za omiljene
kolače.
Nema komentara:
Objavi komentar