srijeda, 4. ožujka 2015.

Jednostavni kuhinjski trikovi

Svi volimo da na što jednostavniji i lakši način obavimo neke stvari. Korisni trikovi i savjeti su vijek dobro došli, a posebno oni koji se tiču kuhinje, kuće i slično.

- Napukli tanjir - Ukoliko vam je napukao tanjir iz nekog porculanskog servisa, pokušajte ga spasiti tako što ćete ga prokuhati 15 minuta na laganoj vatri u mlijeku (tako da mlijeko prekrije tanjir). Kada se mlijeko osuši, na tanjuru se neće vidjeti oštećenje.

- Otvaranje tegli - Teglu ćete najlakše otvoriti ako je okrenete tako da je poklopac okrenut prema dolje i uronite ga u vruću vodu. Kratko pričekajte i bez problema ćete otvoriti staklenku.

- Čuvanje džema od plijesni - Džem ili pekmez sačuvat ćete od plijesni ako staklenku okrenete na poklopac. Tako ćete sadržaj sačuvati od plijesni više od godinu dana.

- Stare pletene košare - Stare pletene košare i košarice možete obnoviti bojom iz raspršivača u skladu s bojom vašeg kuhinjskog ili blagovaonskog namještaja. Tako osvježene košare mogu vam služiti kao ukras, za spremanje voća, ključeva, čepova, plastičnih vrećica i svega onog što inače nema pravo mjesto.

- Zalijevanje cvijeća kad niste kod kuće - Staklenku od soka ili vode napunite vodom, zatvorite krpicom i okrenite ju okomito te vrh zakopajte u zemlju u tegli. Cvijeće će imati vodu i samo će se zalijevati dok ste vi na godišnjem odmoru.

- Višak masnoće u jelu -  Ako vam se dogodi da supa, složenac ili neko drugo tekuće jelo ima previše masnoća, to možete riješiti kockom leda. Stavite je u supu i masnoća će se okupiti oko nje pa ćete je lakše izvaditi kašikom.


Nema komentara:

Objavi komentar