- Napukli tanjir - Ukoliko vam je napukao tanjir iz nekog porculanskog servisa,
pokušajte ga spasiti tako što ćete ga prokuhati 15 minuta na laganoj vatri u
mlijeku (tako da mlijeko prekrije tanjir). Kada se mlijeko osuši, na tanjuru se
neće vidjeti oštećenje.
- Otvaranje tegli - Teglu ćete najlakše otvoriti ako je okrenete tako da je poklopac okrenut prema dolje i uronite ga u vruću vodu. Kratko pričekajte i bez problema ćete otvoriti staklenku.
- Čuvanje džema od plijesni - Džem ili pekmez sačuvat ćete od plijesni ako staklenku okrenete na poklopac. Tako ćete sadržaj sačuvati od plijesni više od godinu dana.
- Stare pletene košare - Stare pletene košare i košarice možete obnoviti bojom iz
raspršivača u skladu s bojom vašeg kuhinjskog ili blagovaonskog namještaja.
Tako osvježene košare mogu vam služiti kao ukras, za spremanje voća, ključeva,
čepova, plastičnih vrećica i svega onog što inače nema pravo mjesto.
- Zalijevanje cvijeća kad niste kod kuće - Staklenku od soka ili vode napunite vodom, zatvorite krpicom
i okrenite ju okomito te vrh zakopajte u zemlju u tegli. Cvijeće će imati vodu
i samo će se zalijevati dok ste vi na godišnjem odmoru.
- Višak masnoće u jelu - Ako vam se dogodi da supa, složenac ili neko drugo tekuće
jelo ima previše masnoća, to možete riješiti kockom leda. Stavite je u supu i
masnoća će se okupiti oko nje pa ćete je lakše izvaditi kašikom.
Nema komentara:
Objavi komentar