ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Za šta vam sve može poslužiti aceton


Ako ste mislili da aceton možete koristiti samo kako biste skinuli lak sa noktiju ili eventualno neku mrlju sa pločica varate se, jer aceton može da vam posluži za mnogo toga.
Ukoliko vam se desilo da na vašim porculanskim figuricama ili posuđu ima nekih mrlja, lako ćete ih očistiti pomoću acetona, a da ne oštetite porculan.

Ukoliko vam se desilo da vam je mastilo iscurilo po odjeći ili nečem drugom, lako ćete ga ukloniti pomoću acetona, a nakon toga dovoljno je da mjesto gdje je bila mrlja operete sapunom i toplom vodom.

Dok krečite često se dešava da se na prozorima stvore fleke od farbe. Dovoljno je da uzmete aceton i da mjesta gdje je farba istrljate, a zatim prebrišete vlažnom krpom.

Ako ne možete da skinete naljepnicu sa stakla, pokušajte sa acetonom. Nakon toga dovoljno je da samo prebrišete mjesto gdje je bila naljepnica mokrom krpom, a zatim osušite.

Pomoću acetona možete da uklonite ogrebotine sa sata. Kružnim pokretima pređite preko sata i površinske ogrebotine će biti otklonjene.

Ukoliko vam se desilo da ste se „zalijepili“ super ljepilom dok ste nešto pokušavali da popravite, nikako ga nemojte guliti s prstiju. Na vatu nanesite aceton i trljajte mjesto gdje je super ljepilo sve dok ne spadne.

Nema komentara:

Objavi komentar