srijeda, 4. ožujka 2015.

Svijeće biljnih mirisa

Voštanim svijećama možete dodati bilo koju aromu koja vam se sviđa. Primjerice, sandalovina je odličan izbor jer ima ugodan miris koji se posebice dobro "drži". Možete je primijeniti u obliku strugotina ili esencije.

Možda ćete poželjeti iskušati tamjan ili mirhu - ili kombinaciju to dvoje. To su smole čiji ugled potječe još iz davnina, a u nekim epohama imale su vrijednost zlata. U Bibliji se navodi da je u blagu cara Salomona bilo barem 20.000 većih i 30.000 manjih posuda za paljenje tamjana. Danas je tamjan i dalje sastojak prašaka za kađenje i parfema.

Način uporabe:
1. Omekšajte parafin i dodajte mu aromatične biljke ili esencije i dobro promiješajte. Donesite obične svijeće i umočite ih u parfimirani vosak. Ponovite više puta dok se ne nagomila dovoljno slojeva parfimiranog voska.

2. Druga metoda: objesite obične svijeće (štipalicom za papir ili pribadačom) na nit i izlijte parfimirani vosak na svijeće, pazeći da vam neka posuda bude ispod svijeća radi prikupljanja otopljenog voska.


Goreći, parfimirane svijeće prožimaju vaš stan. Evo jednog trika: zapalite svijeću idući put kada budete imali goste... koji puno puše. Iznenadit ćete se kada vidite kako svijeća uništava duhanski dim. Ako je soba velika, zapalite dvije ili tri svijeće.

Nema komentara:

Objavi komentar